La meva llista de blogs

diumenge, 8 de setembre del 2024

El gran viatge per l'oceà

 


Hi havia una vegada un vaixell que navegava per un oceà immens, ple de misteris i aventures. El vaixell es deia ..., i tenia una tripulació molt especial: vosaltres!





Mariner...

Marinera...


Amb el primer raig de sol, el vaixell es va posar en marxa suaument sobre les ones. Les veles s'inflaven amb el vent fresc, i podíem escoltar com xiulava suaument, com si estigués cantant-nos una cançó per a començar el viatge. L'aigua era d'un blau profund, i de tant en tant es podien veure peixos saltant per sobre de les ones, com si ens saludaren.


De sobte, vam arribar a una illa misteriosa. Aquesta illa no apareixia en cap mapa! Què creus que podríem trobar allí? [...] Des de la distància, es veia una platja de sorra blanca i palmeres que ballaven al ritme del vent. Els animals de l'illa, com els crancs i els ocells, ens observaven amb curiositat. Decidim desembarcar i explorar una mica. Què trobarem? [...] 


Després de descobrir tresors amagats i escoltar els cants dels ocells tropicals, tornem al vaixell. El sol comença a baixar, tenyint el cel de colors taronges i roses. El nostre vaixell ... es posa de nou en moviment, dirigint-se cap a l'horitzó.


Mentrestant, les estrelles comencen a brillar al cel, i el so suau de les ones ens acompanya, com si ens estigueren dient bona nit. El nostre viatge per l'oceà continua, ple de noves aventures que encara ens esperen.


I així, amb els cors plens d'emoció i els ulls plens d'imatges màgiques, continuem navegant, sabent que en qualsevol moment podem descobrir una nova illa, un nou amic o un nou secret de l'oceà.





Claude Debussy va ser un compositor francès que va viure fa molts anys, al voltant de l’any 1900. A Debussy li encantava la música que feia imaginar coses boniques, com el mar, la llum de la lluna o els núvols al cel. Una de les seues obres més famoses es diu "La mer", que significa "El mar". Quan escoltem la seua música, sembla que les notes siguen les ones de l'oceà, movent-se suaument i després amb més força, com si estiguérem navegant en un vaixell.


A Debussy li agradava crear música diferent, que no seguia sempre les regles, sinó que feia somiar les persones amb imatges i històries. La seua música és com un conte explicat sense paraules, només amb els sons.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada