La meva llista de blogs

ATENCIÓ!!

Mòbils i tauletes

Per a que funcionen tots els jocs flash  al mòbil i tauletes digitals , cal que instal·les el Navegador Puffin.

divendres, 15 de maig del 2020

El gramòfon

Saps què és un gramòfon? Ací en tens un. Pinta'l


T'imagines un món sense música?

No sempre ha existit la música gravada, i no sempre hem pogut escoltar música quan volem. 


ACTIVITATS: 
Tria'n una solament. Si vols, pots fer-les totes. 
Escriu baix a "Comentaris". 
Si necessites o prefereixes enviar algun document, ho pots fer ací: 

https://drive.google.com/open?id=1GB4rz_Mm7XMNHULbWgeJ4WOosgen-kOZ


1. Busca tres cançons (de música classica) que t'agraden 
i explica perquè?


2. Busca informació sobre el gramòfon, 
i explica per a que serveix, quan va aparéixer... 




3. Descriu un món sense poder escoltar música 
en aparells de reproducció. I enumera al menys 5 aparells 
on hui dia podem reproduir música.



32 comentaris:

  1. Hola Jaume, soc Ander de 6B.

    a) No m'imagine el mon sin musica, jo escolto molta musica a diari. A més, la musica em concetra molt.

    b) M'agrada l'Himne de l'alegria de Beethoven, la 5º sinfonía de Beethoven i Primavera I de Antoni Vivaldi.
    · L'Himne de l'alegria: m'agrada perque es una musica contenta, alegre i molt activa.
    · La 5º sinfonía de Beethoven: m’agrada perque es una música trista i apagada.
    · Primavera I: m’agrada perque es una musica molt alegre, inspiradora i ràpida.

    c) El gramàfon va ser el primer aparell de grabació i reproducció de so. La seua invenció va ser en 1888 fet per Emie Berliner.

    d) Un mon sense musica seria un mon sense ritme, amb gent estressada, mal humor i molt poca diversió.
    · Un MP3, un CD, un Caset, un Fonègraf i un Tocadiscs

    ResponElimina
    Respostes
    1. Genial Ander. No calia fer-les totes. Bon treball!

      Elimina
  2. Hola Jaume , soc Cristina de 6A.
    2. El gramòfon és un aparell que reprodueix per mitjans mecànics els sons enregistrats en un disc. Va ser el primer sistema de gravació i reproducció de so que va utilitzar un disc pla, a diferència del fonògraf que gravava sobre cilindre. Així mateix va ser el dispositiu més comú per reproduir so gravat des de 1888 fins a la fi de la dècada del anys 1980. Va ser patentat l'any 1888 per Emile Berliner. La paraula prové de del grec gramma lletra, descripció i fonos so.

    ResponElimina
  3. Hola Jaume, soc Rayan de 6B
    2.El gramòfon va acabar imposant-se sobre el fonògraf pel menor cost de producció de les gravacions destinades a aquest dispositiu, ja que a partir d'un únic motlle original podien realitzar milers de còpies. El fonògraf només podia realitzar una única presa de so per cada representació original.El gramòfon (de el grec: gramma escriptura; fon so) va ser el primer sistema de gravació i reproducció de so que va utilitzar un disc pla, a diferència de l'fonògraf que gravava sobre un cilindro.Va ser patentat el 1888 per l'alemany Emile Berliner


    ResponElimina
  4. Hola Jaume soc Yosra de 6A.
    Un gramfon és un aparell que reprodueix per mitjans mecànics els sons enregistrats en un disc.[1] Va ser el primer sistema de gravació i reproducció de so que va utilitzar un disc pla, a diferència del fonògraf que gravava sobre cilindre. Així mateix va ser el dispositiu més comú per reproduir so gravat des de 1888 fins a la fi de la dècada del anys 1980. Va ser patentat l'any 1888 per Emile Berliner.

    ResponElimina
  5. Hola Jaume soc Iman de 6a
    2. El gramòfon es un aparell que serveix per a reproduir sons enregistrats en un disc.
    El gràmofon va ser el primer aparell de gravació i reproducció de so que va utilizar un disc pla. Va ser patentat per Emile Berliner en 1888

    ResponElimina
  6. Hola Jaume soc Salahdin de 6B.
    2.El gramfon Va ser patentat 1888 per l'alemany Emile Berliner basant-se en el principi de la modulació horitzontal.

    Un gramòfon, també conegut com gramola, és un dispositiva puede reproduir amb certa qualitat dels sons prèviament registrats en un disc. S'utilitza un disc pla giratori per a gravar i reproduir sons.

    ResponElimina
  7. Hola Jaume soc Silvia 6A

    "El gramòfon va ser el primer sistema de gravació i reproducció de so que va utilitzar un disc pla, a diferència del fonògraf que gravava sobre un cilindre. Així mateix va ser el dispositiu més comú per a reproduir so gravat des de la dècada de 1890 fins mitjan de la dècada de 1950, quan va aparéixer el disc de vinil a 33 RPM. El gramòfon va ser patentat per Emile Berliner en 1887."

    ResponElimina
  8. Hola Jaume soc Livi de 6B
    El gramòfon és un plat giratori, de forma circular, damunt el qual és col·locat el disc, accionat per un motor a base de corda, que gira a una velocitat uniforme. La reproducció s’esdevenia en col·locar damunt el disc un diafragma proveït d’una agulla d’acer que vibrava d’acord amb les incisions prèviament enregistrades en el disc; amplificats aquests sons per una trompa connectada amb el diafragma, reproduïen el so originalment enregistrat.

    ResponElimina
  9. Hola Jaume soc Gaizka de 6B
    El gramòfon va ser el primer sistema de grabació i reproducció de so que va utilitzar un disc plà a diferència del fonògraf que gravava sobre un cilindri.
    El gramòfon te diferents parts:
    El plat giratori
    Les pastilles
    L' agulla
    El braç.

    ResponElimina
  10. El gramafon es utilitza un sistema de grabacio mecánica en el cual les ondes sonores es transformen en vibratoris mecaniques, que es miren amb una púa que realitza els surcs que formen una espiral,d'amunt de la superficie d'un disc, que ha sigut tratat químicamente.
    Va inventar-ho EMile Berliner 1888.

    ResponElimina
  11. Charlie montoya 5b
    El gramofon es un aparell que reproduix per mitjans maquinecs els sons enrigistrats en un disc. Va ser el primer sistema de grabacio i reproducio de sonics, va apareix en ľ any 1888 per Emile Berliner.

    ResponElimina
  12. Hola Jaume ,soc Roberto Vijiala 6B.
    El precursor de l´gramòfon va ser el fonògraf inventat per l´americà THomas Edison el 1877.La maàquina consistia en un cilindre de cera que rodava.Permetent que una agulla transmetés les vibracions mecàniques traduïdes per la superfície impresa de l´cilindre a un amplificador en forma de con metàli.lic.
    Més tard ,el 1887, l´alemany Emile Berliner ,ha inventat el disc pla.Aquests discos ,impresoso amb una pista magnètica en forma d´espiral.El sistema motor era originalment mecànic accionat per una corda metàl.lica.Per això els gramòfons estaven dotats d´unamanetaque permetia estirar les cordes manualment.Gran nombre de discos van ser gravants i difosos per tot el món.El terme gramophone es deriva de el nom de la fàbrica que produïto l´aparell,la Gramaphone Company fundada el 1897 per Emile Berliner.Si vols donar-li a la teva llar un aire d´originalitat,amb els gramòfons decoratius.

    M´agrada molt Serenata-Franz Scubert la va compondre en l´ültim any de la seva vida .El millor és tancar els ulls,escoltar i deixar que voli la nostra imaginació.
    Nocturne- està compost per tres peces i potser la peça més famosa de Chopin.
    En un mercat persa- Albert William Ketelbey descriu musicalment l´ambient i els diferents moments que es van donant al llarg d´una jornada en un mercat oriental.

    Sense la música tot serà monòton.La música és una font d´expresar els sentiments ,l´alegria i la tristeza.

    ResponElimina
  13. El precursor de l´gramòfon va ser el fonògraf inventat per l´americà THomas Edison el 1877.La maàquina consistia en un cilindre de cera que rodava.Permetent que una agulla transmetés les vibracions mecàniques traduïdes per la superfície impresa de l´cilindre a un amplificador en forma de con metàli.lic.
    Més tard ,el 1887, l´alemany Emile Berliner ,ha inventat el disc pla.Aquests discos ,impresoso amb una pista magnètica en forma d´espiral.El sistema motor era originalment mecànic accionat per una corda metàl.lica.Per això els gramòfons estaven dotats d´unamanetaque permetia estirar les cordes manualment.Gran nombre de discos van ser gravants i difosos per tot el món.El terme gramophone es deriva de el nom de la fàbrica que produïto l´aparell,la Gramaphone Company fundada el 1897 per Emile Berliner.Si vols donar-li a la teva llar un aire d´originalitat,am

    ResponElimina
  14. Hola Jaume, soc Diego de 6º A.
    2) El gramòfon va ser el primer sistema de gravació i reproducció de música que va utilitzar un disc plá. Así mateix va ser el dispositiu més comú de per reproduir soroll desde la década de 1890 fins a mediats de 1950.Aquest va ser un invent de Berliner que va ser el resultat de mijorar el fonograf que estaba molt limitat. Aquest es componía de: plat giratori que fa girar el disc, pastilles que captava les vibracions que mes tard es convertien en sorolls per la bocina que amplificaba els sorolls, agulla que era la conexión entre el disc i les pastilles i el braç que sosté les pastilles i l'agulla. Aquest invent es va crear al 1888

    ResponElimina
  15. Hola Jaume soc Carla de 6ºA

    El gramòfon és un aparell que reprodueix per mitjans mecànics els sons enregistrats en un disc.Va ser el primer sistema de gravació. Així mateix va ser el dispositiu més comú per reproduir so gravat des de 1888 fins a la fi de la dècada del anys 1980. Va ser patentat l'any 1888 per Emile Berliner.

    ResponElimina
  16. Hola Jaume, soc Miguel de 6ºA.
    1. M'agrada la Sonata per a piano n.º 14 “Claro de luna”, l'Himne de l'alegria i Les quatre estacions-l'estiu.
    Sonata per a piano n.º 14 “Claro de luna”: M'agrada perquè és una música apagada.
    L'Himne de l'alegria: M'agrada perquè és una cançò molt ràpida.
    Les quatre estacions-l'estiu: M'agrada perquè és una cançò alegre.

    ResponElimina
  17. Hola Jaume soc Harry de 5B
    El gramòfon és un aparell que reprodueix per mitjans mecànics els sons enregistrats en un disc. Va ser el primer sistema de gravació i reproducció de so que va utilitzar un disc pla, a diferència del fonògraf que gravava sobre cilindre. Així mateix va ser el dispositiu més comú per reproduir so gravat des de 1888 fins a la fi de la dècada del anys 1980

    ResponElimina
  18. Hola Jaume soc Harry de 5B
    El gramòfon és un aparell que reprodueix per mitjans mecànics els sons enregistrats en un disc. Va ser el primer sistema de gravació i reproducció de so que va utilitzar un disc pla, a diferència del fonògraf que gravava sobre cilindre. Així mateix va ser el dispositiu més comú per reproduir so gravat des de 1888 fins a la fi de la dècada del anys 1980

    ResponElimina
  19. Hola Jaume soc Emi de 6B
    El gramofon: fonografo en el que la vibraciones del sonido estaban inscritas sobre discos de pizarra.Este instrument fue el primer en apelar un disc plan para grabar y reproducir el sondio desde el segle XIX hasta la mitad de la decada de 1950.

    ResponElimina
  20. Hola Jaume, soc Marcos Maya:
    1. Busca tres cançons (de música classica) que t'agraden i explica perquè?
    Jesús alegría de los hombres de Bach (le gusta mucho a mi madre y la pone mucho)
    Las cuatro estaciones de Vivaldi
    La flauta mágica de Mozart
    M'agraden perquè m'alegren quan les escolte

    2. El gramòfon és un aparell que reprodueix per mitjans mecànics els sons enregistrats en un disc. Va ser el primer sistema de gravació i reproducció de so que va utilitzar un disc pla, a diferència del fonògraf que gravava sobre cilindre. Així mateix va ser el dispositiu més comú per reproduir so gravat des de 1888 fins a la fi de la dècada del anys 1980. Va ser patentat l'any 1888 per Emile Berliner. La paraula prové de del grec gramma lletra, descripció i fonos de Berliner sorgí com una millora del fonògraf de Thomas Alva Edison.
    Parts del gramòfon:
    -Plat giratori
    -Agulla
    -Braç
    -Pastilles

    3. Seria un món insípid, sense ritme i avorrit. Ràdio, televisió, mòbil, ordinador i tocadiscos.

    ResponElimina
  21. Hola Jaume soc Aitana de 6B.
    1 Les cuatre estacions de Vivaldi.
    Para Elisa de Beethoven.

    2.El gramófono fue el primer sistema de grabación y reproducción de sonido que utilizó un disco plano, a diferencia del fonógrafo que grababa sobre un cilindro. Así mismo fue el dispositivo más común para reproducir sonido grabado desde la década de 1890 hasta mediados de la década de 1950, cuando apareció el disco de vinilo a 33 RPM. El gramófono fue patentado por Emile Berliner en 1887.

    3.Seria un mon insipid. Radio, televisio, mobil, ordinador i tocadiscos.

    ResponElimina