La meva llista de blogs

ATENCIÓ!!

Mòbils i tauletes

Per a que funcionen tots els jocs flash  al mòbil i tauletes digitals , cal que instal·les el Navegador Puffin.

dimarts, 10 de març del 2020

La flauta màgica

Die Zauberföte s'estrenà a Viena el 1791. La salud de Mozart empijorà greument i el 5 de desembre, passats tan sols dos mesos de l'estrena i amb l'òpera encara en cartell, va morir amb sols 35 anys, però la Flauta màgica seguirà omplint de diversió els teatres del món sencer durant molts segles. 


ARGUMENT: 

En temps antics, en un principi sols hi havia un regne on habitaven en harmonia el Rey Sol i la Reina Lluna. Tot era perfecte fins que nasqué la seua filla, la princesa Pamina. El Rey Sol volia educar-la d'una forma, i la Reina Lluna d'una altra. 

La rivalitat arribà tant lluny entre els esposos que hi hagué una guerra entre ells, i el que fin al moment havia sigut un sols regne, quedà dividit en dos. En aquest context de rivalitat es desenvoluparà una preciosa història d'amor entre el príncep Tamino i la princesa Pamina. Passaran per mil aventures abans que el seu amor triomfe. Tamino coneixerà a un personatge super divertit, meitat ocell meitat home, Papageno que li ajudarà a rescatar a la princesa Pamina.



El rei Sol o Sarastro 



La reina de la nit


Pamina 



Tamino


Papageno


L'escena comença amb el príncep Tamino perseguit per una enorme serp. S'adentra en els dominis de la Reina de la nit, qui se li apareix ensenyant-li un retrat de la seua filla Pamina, segrestada segons ella per el malvat Sarastro. 

Tamino s'enamora bojament en veure la fotografia de la jove i la Reina promet concedir-li la mà de la seua filla amb la condició que la rescate. Les tres dames li donaran un flauta màgica capaç de canviar l'estat d'ànim de les persones que l'escolten, i a Papageno li donen un carilló màgic per voler acompanyar el príncep. Així, provistos de les seues "armes", s'adentraran en territoris de Sarastro. Però de seguida se n'adonen que el mal, realment no està en Sarastro, sinó en la Reina de la Nit. 

Per a poder allunyar-se de la Reina de la nit, els dos amants, Tamino i Pamina, hauran de superar una sèrie de proves. Finalitzades aquestes proves, els amants es reuneixen i el bé triomfa sobre el mal. 

Per la seua banda, Sarastro aconseguix derrotar d'una vegada per totes la malvada Reina de la nit, perquè el bé sempre triomfa sobre el mal i la llum sobre la foscor. 

A continuació tenim alguns fragments de l'òpera de Mozart. 



Ací tenim l'escena en la que Papageno troba el seu amor en Papagena.





En aquesta escena, DAS KLINGET 
podem veure le poder del carilló de Papageno, 
fent ballar a Monostatos i els seus sequàços. 

Monostatos, un súbdit de Sarastro


Una de les àrees més conegudes és l'ària de la Reina de la nit.





L'òpera completa







ACTIVITATS

Pots triar una d'aquestes activitats:

1. Tocar o cantar la primera veu de Das Kinget. T'hauràs de gravar en àudio o en vídeo i enviar-lo al correu de classe.

2. Explicar quin és el teu personatge preferit de La Flauta màgica, descriure'l i explicar per què és el que més t'agrada. Pots escriure-ho a COMENTARIS.

3. Fes una classificació de les veus humanes de dona i d'home. Són almenys 4. També ho pots fer a COMENTARIS.

48 comentaris:

  1. Hola Jaume,soc Jorge de 6A.El meu pesonatge preferit es Papageno perque vaig tocar en piano el àrea de Papageno.El personatge esta vestit amb roba feta amb fulles i també porta un gorro fet amb fulles. El seu amor es Papagena y en una de les seves cancions parlen de tener molts Papagenos i Papagenes.

    ResponElimina
  2. Hola Jaume estes són les veus humanes que jo he elegit:
    Baix.
    Els homes que tenen la veu més greu es diu que tenen veu de baix i poden fer des del re de la primera octava del piano fins al mi de la tercera.
    Soprano.
    Les dones que tenen la veu més aguda s’anomenen sopranos. Poden fer des del do de la tercera octava al do de la cinquena.
    Tenor.
    Els homes que tenen la veu més aguda són els tenors. Poden cantar entre el do de la segona octava i el do de la quarta.
    Veus blanques.
    Són les veus de nens i nenes

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bé Jorge, gran treball. Per a mi Papageno és un personatge fantàstic també. Recordes com es pronuncia?

      Elimina
  3. Hola Jaume,soc Dima de 6-A.El meu personatge preferit és Papageno per que es molt gracios.El personatge és pobre i te roba feta amb fulles tambe porta un gorro fet amb fulles .Papageno quan havia vist a Papagena és va enamorar��.I van estar junts a la tota la vida.

    ResponElimina
  4. Hola Jaume soc Dima ivestes són les veus humanes q jo he elegit:

    Baix:Els homes q tenen la veu més greu,és diu q tenen veu de baix.

    Soprano:Son les dones q tenen veu ni greu ni baix.

    Tenor:Els homes q tene la veu molt més aguda.

    Veus blanques:Son les veus xiquets i xiquetes.

    Dima 6-A.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bé Dima. enhorabona. Prompte enviaré més activitats.

      Elimina
  5. Hola Jaume soc Marc de 6éA
    El meu personatge preferit es el princep Tamino ,que es va quedar enamorat de la princesa Pamina filla de La Rein de la Nit.M'agrada perque es el portador de la flauta màgica i el seu trionf suposa la victoria del be sota el mal

    ResponElimina
  6. Veus masculines:
    Contratenor
    Tenor
    Barítono
    Bajo
    Veus femenines:
    Aoprano
    Mezzosoprano
    Contralto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Volies dir Soprano, veritat? Molt bé Marc. Prompte tindrem més activitats.

      Elimina
  7. Hola Jaume soc Livi de 6B. El meu personatge preferit és Papagena, perquè m’agrada molt l’escena en la que canta amb Papageno. Papagena porta un vestit de plomes, el pel regogit i unes sabates de color verd. Quan Papagena va veure a Papageno es van enamorar l’un de l’altre i volien tindre molts fills.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una escena preciosa, sí. Gràcies Livi. Prompte tindrem altres activitats. Salut!

      Elimina
  8. Hola Jaume soc Lucía de 6éA. El meu personatge preferit és Papagena, perquè m'agrada l'escena en la que Papagena i Papageno canten junts. Papagena porta un vestir fet de plomes verds i blaves, porta el cabell recogit i un collaret. Quan els dos es van veure, els dos es van enamorar ràpidament un de l'altre i volien tindre molts Papagenos i Papagenes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Perfecte Lucía, de seguida tindreu més activitats divertides.

      Elimina
  9. Hola Jaume sóc Rayan Chikh de 6ºB. Vaig a fer la número 2 :

    El meu personatge preferit és Papageno.Papageno porta posat un barret de fulles. La seva vestimenta en general és de fulles de tots els colors i formes. Al coll porta una flauta màgica per canviar l'humor de les persones. M'agrada com vesteix, és molt graciós y la forma en la que toca la flauta màgica és molt bonita.

    ResponElimina
  10. Hola Jaume soc ROBERTO VIJIALA PURNAVEL 6B
    PAPAGENO ME AGRADA MOLT PERQUÉ ÈS UN HOME-OCELLAIRE DE LA REINA DE LA NIT QUE ACOMPANYA EL PEOTAGONISTA,EL PRÍNCEP TAMINO.SOL INTERPRETÁRSELA COM UN GRACIÓS PERSONATGE,BENÈVOL DESESPERATPER TROBAR L´AMOR EN UNA COMPANYA -PAPAGENA-AMB LA CUAL VOLFORMAR UNA FAMÍLIA I TENIR MOLTS FILLS.REPRESENTA L´HOME NATURAL I COMÚ,A L´ÉSSER HUMÀ HUMIL I BO,EN CONTRAST AMB TAMINO.

    TAMINO-TENOR,PAPAGENO-BARÍTONO,PAMINA-SOPRANO,SARASTRO-BAIX,LAS TRES DAMES-2 SOPRANOS I UN MEXXO-SOPRANO,MONOSTATOS -TENOR,LOS TRES MUCHACHOS-2SOPRANOS I UN MEZZO,ORADOR-BAIX,PAPAGENA-SOPRANO,DOS HOMMES-TENOR I BAIX.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Açò ho has copiat, Robeto? No cal fer un treball perfecte, sols vull que el que escrigues siga teu. Salut!

      Elimina
  11. Veus masculines:Barítono,Contratenor,Tenor,Bajo
    Veus femenines:Soprano,Mezzosoprano,Contralto,Aoprano

    ResponElimina
  12. Hola Jaume,soc Basma de 6°B.El meu personatge preferit és papagena,perquè m'agrada l'escena que fa amb papageno, que es van enamorar a primera vista. Papagena porta un vestit de plomes verdes i blaus,també porta un collarín i te el cabell recollit.

    ResponElimina
  13. Veus masculines:tenor,contra tenor,barítono,bajo.
    Veus femenines:soprano,contralto,mezzosoprano,aoprano

    ResponElimina
  14. hola jaume soc Silvia Rodríguez Piñero 6ºA, El meu personatge preferit és la reina de la nit perque contracta a un xic molt bonic per a recuperar a la seva filla, sense que la filla sapiga res, fa una cosa roina, al final no recupera a la seua filla ja que esta s'enamora del xic.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bé Silvia, recorda que en la Faluta màgica la Reina de la nit finalment és un personatge malvat. Tu eres malvada?
      Salut! Prompte tindrem altres activitats!

      Elimina
  15. Hola soy carla de 6A i el meu personatge qie mes m'agrada es sarastro per que es no i les bons siempre guanyen

    ResponElimina
  16. Veus masculines
    Tenor i bajo
    Veus femenines
    Soprano i contralto

    ResponElimina

  17. Jaume soc Miguel de 6éA, el personatge que més m´agrada és Papageno. Perquè és un home-ocell, és un personatge graciós i està desesperat per trobar l'amor en una companya.

    ResponElimina
  18. Tamino: Tenor
    Papageno: Barítono
    Sarastro: Bajo
    Pamina: Soprano
    La Reina de la Nit: Soprano de coloratura

    ResponElimina
  19. Hola Jaume soc Salma de 6B el meu personatge favorit es papagena,perquè m'agrada molt com canta i també m'agrada molt quan papageno crida a una papagena en fa molta gràcia.Es molt graciosa i molt bona.

    ResponElimina
  20. Veus maculines:
    Contratenor,tenor,bajo,barítono.
    Veus femenines :
    Soprano,contralto,aoprano,mezzosoprano.

    ResponElimina
  21. HOLA JAUME SOC AARON DE 6ºA EL MEU PERSONATJE PREFERIT ES PAPAGENO PERQUE MAGRADA MOLT LA SEVA ESCENA QUE FA
    PAPAGUENO PORTA IN PANYALO VERD UNS CALSETINS DE RATJES VERD I BLANCS UNES SABATE VERDS UN GORO DE FUJES I UNA CAMISETA DE QYADRES

    ResponElimina
  22. Hola Jaume soc Aitana de 6B.
    El meu personaje preferit es Tamino perqué es molt valent i lucha per rescatar a la princessa Pamina.
    Els veus masculines son tenot, contratenor, berítono, bajo.
    Els veus femenines son soprano, contralto, mezzosoprano, aoprano.

    ResponElimina
  23. Hola Jaume soc Míriam de 6A i el meu personatge preferit es Tamino perque lucha per rescatar a la princesa Pamina.
    Les veus masculines son:tenot, contratenor, berítono i bajo.
    Les veus femenines son:soprano, contralto, mezzosoprano i aoprano.

    ResponElimina
  24. Hola Jaume, soc Ander de 6B, el meu personatge preferit es Tamino, perque es la esposa de Pamina, és divertit, meitat ocell meitat home.
    Les veus masculines són: Tenot, Contratenor, Berítono i Bajo.
    Les veus femenines són: Soprano, Contralto, Mezzosprano i Aoprano.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tamino és el marit de Pamina, però ell no és mitad ocell, eixe es Papageno.

      Elimina
  25. Hola Jaume, soc Diego de 6A, el meu personatge preferit es Papageno. El es meitat home meitat ocell, porta roba feta amb fulles, porta una flauta de pá colgada del coll i está enamorat de Papagena. Tenen una cançó per a ells sols on hablen de tindre fills i filles (Papagenos, Papagenas, Papagenos, Papagenas…)


    Les veues femenines són:
    Reina de la nit: soprano de coloratura .
    Pamina: soprano.

    Les veues masculines són:
    Tamino: tenor.
    Papageno: barítono.

    ResponElimina
  26. Masculines :
    Tenor,barítono,bajo y contratenor.
    Femenines:
    Soprano,mezzosoprano,contralto.
    (Gaizka sainz arrieta )

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bé, Gaizka. Les veus masculines no les has escrit de forma ordenada, ho saps?

      Elimina
  27. Hola Jaume,soc Marcos de 6B,el menú personatge preferit es Papageno. Perqué té una veu mola bonita i la deja vestimenta Perqué es meitat home meitat ocell.
    Marcos Maya

    ResponElimina
  28. LES VEUS HUMANES ES PODEN CLASSIFICAR EN MASCULINES I FEMENINES:

    per ordre de més agut a més greu:

    DONES: Soprà - Mezzosoprà o Contralt (és el mateix)

    HOMES: 1. Contratenor (és una veu molt aguda, sembla una dona. Podeu veure aquest video del youtube

    https://www.youtube.com/watch?v=IXuoh2Q7ieY

    2. Tenor i 3. Baix o Baríton.

    ResponElimina
  29. Hola soc Manu de 6a
    Dona: Soprá, mezzosoprá, contralt i Soprá de coloratura.
    Home:Tenor, Baritono, Baix.

    ResponElimina
  30. Hola bon día soc Iman de 6a. El meu personatge preferit es papagena perque m'agrada la seua vestimenta I també con canta.
    Veus de dona: soprà, mezzosoprà i contralto
    Veus de home: tenor, barítono I baix

    ResponElimina