La meva llista de blogs

ATENCIÓ!!

Mòbils i tauletes

Per a que funcionen tots els jocs flash  al mòbil i tauletes digitals , cal que instal·les el Navegador Puffin.

dilluns, 18 de desembre del 2017

El Trencanous - Txaikosvsky


Ací tenim altre Ballet de Txaikosvsky, que ens explica un conte en el que una xiqueta anomenada Clara, prepara els Nadals amb el seu germà, els pares i la resta de la família. Un padrí arriba i comença a repartir joguines i regals entre els presents. Clara se les mira embadalida, però cap és per a ella.

Finalment, el padrí li diu que només té un trencanous de fusta amb forma de soldadet, però que no gosa donar-li perquè altres xiquets ja l'han rebutjat. Ella l'accepta i de fet li agrada molt, està tan contenta de tenir una joguina que no para d'imaginar jocs amb ella i li sembla un regal meravellós.Ella es mostra tan il·lusionada que el seu germà té un atac d'enveja i de cop li trenca la joguina.

És ja tard, la festa ha acabat i tots marxen a dormir. Llavors, el padrí es pren la molèstia de reparar el soldadet amb molta cura. Clara, que no ho sap, està tan trista que no pot dormir i baixa a la sala, llavors veu com el soldadet i les altres joguines prenen vida i els ratolins viuen i actuen com a éssers humans. Clara es troba amb el soldadet, que com les altres joguines ha pres mida humana.

A partir d'aquí comença una gran aventura.
Volant entre el món de les fades arriben al Regne dels Caramels, on els rep la reina fada de Sucre, el seu rei o cavaller i moltes llaminadures, que ballen successivament per a presentar-se i festejar-los. Una nova escena mostra la Clara adormida sota l'arbre amb la seva joguina a la mà, tot havia estat un somni. Almenys la seva joguina està arreglada. A l'escena final la Clara visita el padrí a la seva botiga de joguines, per agrair-li que l'haja reparada, i coneix el fill del seu misteriós padrí... que és idèntic a la forma humana del soldadet del somni.
Hi ha coreografies diferents que acaben la història quan la Clara desperta o amb la parella marxant en trineu, sense que ella desperti.
La història completa, com passa amb el conte, té moltes versions, a les quals hi apareixen o no diversos personatges, danses i músiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada